Ecuador Galapagos San Cristobal - Hrubost mletí: do džezvy, Gramáž: 500 g



Ecuador Galapagos San Cristobal je káva, o které můžeme říci, že chuťově patří mezi to nejlepší, co jsme měli možnost ochutnat. Více
Kód produktu: 2213Doprava a platba
Varianty35
Hrubost mletí | Gramáž | Dostupnost | Cena | Množství | ||
---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
celá zrna | 100 g | 285 Kč | |||
![]() |
do džezvy | 100 g | 285 Kč | |||
![]() |
do french pressu | 100 g | 285 Kč | |||
![]() |
do moka konvičky | 100 g | 285 Kč | |||
![]() |
do překapávače | 100 g | 285 Kč | |||
![]() |
do vacuum potu | 100 g | 285 Kč | |||
![]() |
na espresso | 100 g | 285 Kč | |||
![]() |
celá zrna | 1000 g | 2 035 Kč | |||
![]() |
do džezvy | 1000 g | 2 035 Kč | |||
![]() |
do french pressu | 1000 g | 2 035 Kč | |||
![]() |
do moka konvičky | 1000 g | 2 035 Kč | |||
![]() |
do překapávače | 1000 g | 2 035 Kč | |||
![]() |
do vacuum potu | 1000 g | 2 035 Kč | |||
![]() |
na espresso | 1000 g | 2 035 Kč | |||
![]() |
celá zrna | 250 g | 555 Kč | |||
![]() |
do džezvy | 250 g | 555 Kč | |||
![]() |
do french pressu | 250 g | 555 Kč | |||
![]() |
do moka konvičky | 250 g | 555 Kč | |||
![]() |
do překapávače | 250 g | 555 Kč | |||
![]() |
do vacuum potu | 250 g | 555 Kč | |||
![]() |
na espresso | 250 g | 555 Kč | |||
![]() |
celá zrna | 50 g | 195 Kč | |||
![]() |
do džezvy | 50 g | 195 Kč | |||
![]() |
do french pressu | 50 g | 195 Kč | |||
![]() |
do moka konvičky | 50 g | 195 Kč | |||
![]() |
do překapávače | 50 g | 195 Kč | |||
![]() |
do vacuum potu | 50 g | 195 Kč | |||
![]() |
na espresso | 50 g | 195 Kč | |||
![]() |
celá zrna | 500 g | 1 060 Kč | |||
![]() |
do džezvy | 500 g | 1 060 Kč | |||
![]() |
do french pressu | 500 g | 1 060 Kč | |||
![]() |
do moka konvičky | 500 g | 1 060 Kč | |||
![]() |
do překapávače | 500 g | 1 060 Kč | |||
![]() |
do vacuum potu | 500 g | 1 060 Kč | |||
![]() |
na espresso | 500 g | 1 060 Kč | |||
Další |
Ecuador Galapagos San Cristobal je káva, o které můžeme upřímně říci, že chuťově patří mezi to nejlepší, co jsme měli možnost ochutnat
Roste na ostrově San Cristobal v soustroví Galapágy u pobřeží Ekvádoru v nadmořské výšce 100-350 metrů nad mořem
Káva odrůdy Bourbon zde byla poprvé vysazena roku 1875 Donem Manualem J Cobosem – mladým Ekvádorcem z města Cuenca.
San Cristobal je jeden z největších ostrovů z celkového počtu 87 a je jediným ostrovem, který těží z bohaté, čerstvé pramenité vody. Malé říčky, napájené jezerem z vulkanického kráteru El Junco, stékají po skalnatých svazích jižní strany ostrova. Po staletí byli ostrovy útočištěm pirátů, dokud jim v roce 1832 ekvádorská vláda nezabavila majetek.
Don Manuel Cobos dovezl kávová zrna z Etiopie, které měl původně v úmyslu dopravit do Francie. Místo toho založil plantáž El Cafetal o rozměrech 100 hektarů – vulkanická půda a vhodné podnebí přispěli k tomu, že zde začal produkovat bezkonkurenčně kvalitní kávu.
Dnes se sklidí pouze 2000-3000 45kg žoků každý rok. Hlavní sklizeň bývá mezi zářím a prosincem, mezisklizeň od pozdního května do začátku července.
Plantáž leží uprostřed národního parku, která díky udržitelnému zdroji ostrova patří i do programu UNESCO „dědictví lidstva“.
Káva má intenzivní aroma, excelentní vyvážené tělo a kyselost a velmi příjemný dozvuk v chuti.
Na tomto místě bychom chtěli zmínit, že tuto kávu stejně jako všechny ostatní pražíme pouze na základě Vaší objednávky těsně před odesláním k Vám a balíme do speciálních obalů s aroma ventilem. Vždy od nás obdržíte tu nejčerstvější možnou kávu, za to ručíme!